Szekszárd és környéke: szemétszedési akciókhoz várják a lelkes önkénteseket

Illusztráció: Pixabay
2020. Október 15. 14:22
A környezettudatosság jegyében október 17-én, szombaton két esemény keretein belül is önkéntesek segítségét várják Szekszárdon.

A Brew Your Mind sörfőzde szerkesztőségünknek megküldött közleményében tudatta, miszerint városszépítő programsorozatot indítanak. Terveik szerint kéthavonta szerveznének programot, mindig egy szekszárdi civil szervezettel vagy vállalkozással összefogva. Első alkalommal október 17-én, szombaton Újvárosban szerveznek szemétszedési akciót a Zölden Szekszárdon és környékén csapatával. A programhoz bárki csatlakozhat, szombaton reggel 8 órakor várják az érdeklődőket az újvárosi templom előtt. A helyszínen kiosztják majd a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket, amelyeket a megyeszékhely önkormányzata biztosít, ahogyan az összegyűlt szemét elszállítását is. Kérik, hogy aki rendelkezik mosható, többször használatos és környezetbarát kesztyűvel, vigye magával.

Ugyancsak október 17-én, szombaton szervez szemétszedést a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület. Eszerint a Sió-part egy szakaszát tisztítanák meg a hulladéktól, amely akcióhoz invitálják a természetszerető önkénteseket is. Az érdeklődők szombaton reggel 9 órakor csatlakozhatnak a megmozduláshoz, a gyülekező a palánki hídnál lévő parkolóban lesz, ahol kiosztják a szükséges kesztyűket, zsákokat, amelyeket a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége biztosít.  

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ