December közepéig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

Fotó: Koronavírus Sajtóközpont / koronavirus.gov.hu
2020. Október 16. 08:50
A 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt okmányok, valamint a gépjármű forgalmi engedélyek – Magyarország területén – még december 15-ig érvényesek maradnak.

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le – közölte csütörtökön a Koronavírus Sajtóközpont a koronavirus.gov.hu oldalon.

Mint írják, a kormányhivatalok kérik, hogy aki még nem hosszabbíttatta meg személyi igazolványát, vezetői engedélyét minél hamarabb tegye meg a kormányablakokban, lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően. Időpontfoglalás a magyarorszag.hu weboldalon lehetséges vagy a 1818 Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül.

A koronavírus járvány első hulláma során a személyes találkozások csökkentése érdekében döntött úgy a kormány, hogy az állampolgárok 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt okmányai, valamint a gépjármű forgalmi engedélyek – Magyarország területén – még december 15-ig érvényesek maradnak. Az érintett 660 ezer lejárt, de automatikusan meghosszabbított igazolvány közül eddig országosan már több mint 280 ezret cseréltek újra, vagy hosszabbítottak meg a kormányablakok munkatársai, akik a továbbra is készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére – áll a közleményben.

Kitérnek rá, hogy a lejárt forgalmi engedélyek vonatkozásában a műszaki vizsgaállomásokat szükséges felkeresni.

Felhívják a figyelmet, hogy továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben, valamint a sorszámkiadó gépeket kizárólag az ügyfélszolgálatokon dolgozók kezelhetik. Emellett kézfertőtlenítő-szereket helyeztek ki és a helyiségeket rendszeresen fertőtlenítik.

Végezetül hozzáteszik, hogy a hivatalok az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják.

(Koronavírus Sajtóközpont)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ