Idegesen viselkedett, végül 100 milliót érő kokaint találtak a karosszériába rejtve

Fotó: police.hu
2020. Október 16. 09:47
Több mint öt kilogramm kokainnal próbálta elhagyni az országot, a határátkelőhelyen lebukott, így egy bűnbanda ténykedésére derült fény.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 27 éves észak-macedón állampolgárral szemben – adta hírül pénteken a police.hu oldalon a KR NNI.

Mint írják, a férfi barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszke autópálya határátkelőhelyen még 2019. december elején. A kiléptetést végző rendőr kérdéseire az autó tulajdonosa idegesen és zavartan válaszolt, ezért fokozott ellenőrzésre félreállították a járművet. Ekkor a kocsi jobb első kereke felett a karosszérián a rendőrök átalakítás jeleit találták, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreivel az elemet megbontották, így összesen bruttó 5 kilogramm porral teli zsugorfóliázott csomagot találtak. A rendőrség videót is közzétett az esetről. A szakértők megállapítása szerint a kokain feketepiaci értéke körülbelül 100 millió forint.

A jármű tulajdonosát, a 27 éves észak-macedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított egy észak-macedón bűnszervezet tagjaként, megbízás alapján szállított kokaint. A banda Nyugat-Európába heroint, visszafelé úton kokaint csempészett. Az észak-macedón rendőrséggel történt együttműködés eredményeként a helyi hatóságok Szerbiában, Ausztriában és Észak-Macedóniában a bűnszervezet több tagját elfogták, jelentős mennyiségű kábítószert lefoglaltak, és további tagok ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki – áll a közleményben.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségnek.

(Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ