Folytatódik a vonalhálózat gyomirtása

Illusztráció: Pixabay
2020. Október 16. 15:00
Szekszárd környékét október 26-án, hétfőn érinti a gyomirtás.

A MÁV Zrt. a napokban megkezdi a Pécs Területi Igazgatóság vonalhálózatának vegyszeres gyomirtását – közölte honlapján a vasúttársaság közleményére hivatkozva Szekszárd MJV Önkormányzata.

Mint írják, az állomások, megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és vonalszakaszok területeinek permetezése megadott időpontokban történik majd, az útvonalterv pedig az időjárás miatt, vagy forgalmi okokból módosulhat.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető. A gyomirtáshoz használt szer több vegyszer (Fozát 480, Mezzo 20 WG, Kyleo, Successor 600, Successor , Dropmax, Colombus EC/Magellán) összeállításával készül.

Kitérnek rá, hogy Szekszárd környékét október 26-án, hétfőn érinti a gyomirtás. A megyeszékhely mellett Bátaszék, Pörböly, Decs és Tolna-Mözs is szerepel az ütemtervben.

A társaság felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a kezelt területen legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos.

(Szekszárd MJV Önkormányzata, MÁV)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ