Hősugárzó miatt kapott lángra egy őcsényi ház

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. Október 20. 08:37
Három tűzesethez és öt műszaki mentéshez vonultak Tolna megye tűzoltói az elmúlt hétvégén.

Megkezdődött a fűtési szezon és ezzel összefüggésben három esetben is riasztották megyénk tűzoltóit – közölte hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, október 16-án egy hősugárzó gyújtotta ki az egyik lakóház 20 négyzetméteres helyiségét Őcsényben, a Dózsa György utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották. A lakók a kiérkezés előtt megkezdték a lángok oltását. A tűzoltó rajok egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A beavatkozó egységek hőkamerával vizsgálták át az épületet, majd adatfelvételezést végeztek. A káreset kapcsán lakosságvédelmi intézkedés történt: az ingatlan lakója a testvéréhez költözött.

Október 17-én reggel Medinán egy kéménybe épített gerenda izzott. A tulajdonos a riasztott szekszárdi hivatásos egységek kiérkezése előtt áramtalanított, és megkezdte a tűz oltását. A tűzoltó rajok a kémény körüli területet kéziszerszámok segítségével megbontották, és egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével szüntették meg a lánggal való égést. Az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy bevizsgálásig a kéményt ne használják. A fűtés más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Ugyancsak szombat délután egy személygépkocsi többször megpördült, és az árokba csapódott a hatos főút 97. kilométerszelvényénél, Bölcske közelében. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítás után a sérültek ellátásában segítettek a mentőszolgálatnak.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ