Tolnai ovisok gyűjtöttek a szekszárdi kutyamenhely részére

Beküldött fotó: Fiáth Szilvia / Szekszárdi Kutyamenhely
2020. Október 22. 09:15
A Pitypang Óvodában minden évben szerveznek jótékonysági akciót.

Az elmúlt napokban vehették át a szekszárdi kutyamenhely munkatársai azt az adománycsomagot, amelyet a tolnai Pitypang Óvodába járó növendékek gyűjtöttek – tájékoztatott Fiáth Szilvia, a szekszárdi kutyamenhely vezetője.

Elmondta, hogy a tolnai intézményben minden évben szerveznek hasonló jótékonysági akciót, melynek célja a paksi, valamint a szekszárdi kutyamenhelyek megsegítése.

– Kisteherautónyi adománnyal tértünk vissza, amiben volt egyebek mellett kutyaeledel, szárazeledel, kutyakonzerv, valamint plédek is. Az átadáson nagyon édesek voltak a három és hét év közötti gyerekek, akik maguk hozták be az óvodába a szüleik által felajánlott adományokat – idézte fel Fiáth Szilvia.  

Hozzátette továbbá, hogy a tolnai intézmény már második alkalommal nyerte el a „Zöld óvoda” elismerést és figyelemreméltó, hogy ennek szellemében nevelik az ide járó gyerekeket.

– Zajlik itt környezetvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi oktató-nevelő munka is, amely arra irányul, hogy tiszteljük és megismerjük az állatokat és ennek keretében, az állatok világnapja alkalmából rendszeresen gyűjtenek a gyerekek különböző adományokat a kutyáknak. Ezen felül saját kis konyhakertjük van és még madáretetővel is rendelkezik az óvoda. Nagyra tartjuk azt, hogy már ilyen fiatal korban megkezdik a gyerekek tudatos környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint állatvédelmi nevelését – hangsúlyozta a szekszárdi kutyamenhely vezetője.  

Végezetül kiemelte, hogy az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is Fehérvári Józsefné koordinálta a jótékonysági akciót.

 


 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ