Életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó szigorítás, a rendőrség is ellenőrizheti a szabályok betartását

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu
2020. November 03. 08:48
A szabályok betartatásáért a vendéglátóhely, az üzlet üzemeltetője is felelős.

November másodikától az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni – emlékeztet tegnapi cikkében a Kormányzati Tájékoztatási Központ, a kormany.hu oldalon.

Kitérnek rá, hogy amennyiben étterembe látogatunk, úgy addig maszkot kell viselni, amíg az asztalhoz érünk vagy onnan felállva mosdóba megyünk, de az asztalnál ülve a maszk levehető. Olyan vendéglátóhelyeken, büfékben, szórakozóhelyeken, ahol állva illetve bárpultnál fogyaszt valaki ételt vagy italt, kizárólag a fogyasztás időtartamára leveheti a maszkot, de ha csak beszélget éppen, akkor viselnie kell a maszkot.

Kérjük, hogy mindenki tartsa be a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, hiszen most ez a védekezés legfőbb eszköze, így tudjuk megóvni a saját illetve mások egészségét is. A szabályok betartatásáért a vendéglátóhely, az üzlet üzemeltetője is felelős. Attól a vendégtől, aki felszólítás ellenére sem veszi fel a maszkot, a kiszolgálást meg kell tagadni és fel kell szólítani a helység elhagyására – írják.

Hangsúlyozzák, hogy a hétfőn bevezetett szigorítások mellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, taxikban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

Végezetül felhívják a figyelmet, hogy a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartatását a rendőrség is ellenőrizheti, és az üzletet, vendéglátóhelyet, ahol nem tartják be, bezárattathatja.

(Kormányzati Tájékoztatási Központ/kormany.hu)


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ