Mindenkire vonatkozik a testhőmérséklet-mérés, ezért hosszabb várakozási idővel kell számolni

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 04. 10:27
A Balassa János Kórház felhívja a figyelmet, hogy a szabályozás kivétel nélkül minden személyre vonatkozik, aki belép a megyei intézmény területére.

A koronavírus-járvány szigorodó járványügyi előírásainak megfelelően 2020. október 29-től kötelező a kórházba belépő valamennyi személy testhőmérséklet-mérése – emlékeztet szerdán honlapján közzétett tájékoztatójában a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Leszögezik, hogy az intézmény területére kizárólag lázmentes személy léphet be, akinek a testhőmérséklete nem haladja meg a 37,8 Celsius fokot. A határérték gyermekekre és felnőttekre egyaránt vonatkozik.

A rendelet értelmében a belépéskori hőmérséklet-mérés kötelezően érvényes

  • a belépni kívánó betegekre és hozzátartozóikra,
  • az intézmény valamennyi dolgozójára,
  • a kórház területére bármely célból behajtó járművek (taxi, beteg-, illetve egyéb szállító járművek) vezetőire és a járművek fedélzetén tartózkodó utasokra és személyzetre,
  • az intézménybe ügyintézés céljából érkező személyekre.

Kérik, hogy számítsanak arra, miszerint a kötelező hőmérsékletmérés várhatóan tovább növeli a várakozási időt a beléptető pontokon.

Tekintettel a súlyosbodó járványhelyzetre, az intézmény vezetése továbbra is kéri a lakosság belátó és fegyelmezett együttműködését a testhőmérséklet-mérésben, valamint a belépési pontokon szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók munkavégzésének segítését – közölte honlapján a megyei intézmény.

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)  

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ