Éjféltől lép életbe a kijárási korlátozás

Illusztráció: Pixabay
2020. November 04. 11:38
Mutatjuk, mely kivételekkel hagyhatjuk el lakóhelyünket éjfél és reggel öt óra között.

Amint arról korábban beszámoltunk, szerda nulla órától ismét rendkívüli jogrend életbe léptetését és újabb intézkedések bevezetését jelentette be kedden Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A veszélyhelyzet kihirdetéséről, valamint az ez idő alatt alkalmazandó intézkedések részleteiről a Magyar Közlöny november 3-i számában olvashatunk részletesen. Eszerint a kijárási korlátozás november 5-én, azaz csütörtökön lép hatályba.

A kormányrendelet szerint a kijárási korlátozás éjfél és reggel öt óra közötti időintervallumban lesz érvényes, ez idő alatt mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, ezek elhagyása, valamint a közterületen való tartózkodás az alábbi esetekben megengedett:

  • munkavégzés céljából,
  • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
  • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
  • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal.

A rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedéseket a kormányrendelet pontosítja, miszerint „tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni”, valamint tiltott az ilyen rendezvények szervezése, megtartása is.

A közzétett egyéb intézkedésekről, nevezetesen a kulturális rendezvényekre és helyszínekre, a mozielőadásokra, valamint a sportrendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedésekről; a tömegközlekedéssel összefüggő járványügyi intézkedésekről; valamint az ingyenes parkolásra vonatkozó szabályokról a Magyar Közlöny november 3-i számában, ide kattintva olvashatnak bővebben.

 

 


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ