Több mint ezer igazolt fertőzött Tolna megyében

Fotó: koronavirus.gov.hu
2020. November 05. 09:21
A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja is emelkedő tendenciát mutat.

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg – adta hírül az országos adatokat csütörtökön a koronavirus.gov.hu.

Mint írják, 22 823-an már meggyógyultak és jelenleg az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő, 5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen. A november 5-én publikált adatok szerint Tolna megyében 1018 az igazolt fertőzöttek száma.

Emellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden közölte honlapján, miszerint a 44. heti adatok alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja emelkedett az NNK által vizsgált települések többségében. A november 3-án közzétett adatok szerint Szekszárdon a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja emelkedő tendenciát és mérsékelt koncentrációt mutat.

A szennyvízvizsgálat számos információt szolgáltat, ugyanis a tünetmentes vagy gyenge tünetes fertőzöttek is üríthetik a vírus örökítőanyagot, akik a hagyományos szűrővizsgálatok során nem kerülnének a járványügy látókörébe. A szennyvízmintákból kimutatható koronavírus örökítőanyagának koncentrációjának emelkedését 5 nappal követi az új esetek számának növekedése – tudatta korábban az NNK.

A koronavirus.gov.hu oldalon tájékoztatnak továbbá, hogy a rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

Tudatják, hogy országszerte az Operatív Törzs jelenleg 83 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 59 osztályban és 18 iskolában pedig digitális munkarendet.

(koronavirus.gov.hu; Nemzeti Népegészségügyi Központ) 

 


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ