Az előadások alatt is kötelező már a maszkviselés

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 05. 10:34
A járványügyi helyzetre való tekintettel november 4-étől újabb védelmi intézkedések léptek hatályba.

A Magyar Közlönyben megjelent 479/2020. (XI. 3.) rendelet a Babits Mihály Kulturális Központ programszervezéssel és a programjainak lebonyolításával kapcsolatos feladatainak újragondolását tette szükségessé, ismertette csütörtöki közleményében Mácsik Henrietta, a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Emlékeztet, hogy az irányításuk alá tartozó épületekben, így a Babits mellett a Művészetek Házában, a Placc - Ifjúsági Közösségi Téren, valamint a Tourinform Irodában eddig is a járványügyi előírások legszigorúbb betartása mellett zajlottak a programjaik, most azonban a kormányrendelet értelmében újabb intézkedéseket vezettek be.

Ennek megfelelően a színházteremben szervezendő programok során a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el és két néző között két széket kell szabadon hagyni, ezen felül pedig a teremben lévők a közvetlenül egymás mögötti székekbe nem ülhetnek. A színházteremben így maximum 193 fő tartózkodhat egyidejűleg.

A sajtóközleményben tudatja továbbá, hogy az Agora mozi nézőterét is hasonlóképp osztották fel, így annak befogadói létszámát 20 főben maximalizálták.    

A Babits Mihály Kulturális Központ egyéb olyan termeiben, ahol például konferenciák, értekezletek, egyeztetések megrendezésére kerül sor a berendezés, a székek elrendezése mindig úgy történik, hogy az ülőhelyek a lehető legtávolabb kerülnek egymástól. A termek befogadókészségének változása természetesen a már lekötött produkciókra is kihatással lehet, de kollégáink folyamatosan egyeztetnek a színházakkal, produkciós cégekkel a már meghirdetett események lebonyolításával kapcsolatban – áll a közleményben.

Leszögezi továbbá, hogy a nonprofit kft. épületeiben a programok ideje alatt is kötelező a maszkviselés, emellett kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, valamint egy-egy rendezvény kezdete előtt testhőmérséklet mérést is elrendeltek.

(Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft.)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ