Szekszárdon is ingyenessé vált a parkolás, emellett szükség esetén sűríteni fogják a buszjáratokat

Illusztráció: Ács Rezső / Facebook
2020. November 06. 12:37
November 4-étől életbe lépett a rendkívüli jogrend, emellett újabb védelmi intézkedések léptek hatályba.

A rendkívüli jogrend életbe léptetésével azt a döntést voltam kénytelen meghozni, hogy a következő két hétben – amennyiben az Országgyűlés hosszabbít, akkor további 90 napra - a közgyűlési jogköröket gyakorolva fogok dolgozni – ismertette közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd polgármestere csütörtökön.

A megyeszékhely lakóihoz intézett bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy a tavaszi veszélyhelyzet idején is „jól vizsgázott Szekszárd városa”. A városvezető emellett kitér rá, hogy a jövőben is folyamatosan beszámol majd a döntéseiről a szekszárdiaknak.

– A rendkívüli felhatalmazás tekintetében kértem jegyző urat, hogy a korábbi - pandémiás - időszakhoz hasonlóan ismét állítsa fel a járványügyi munkacsoportokat a hivatalon belül. Ennek alakulásáról hamarosan beszámolok. Kérésemre a kormányrendeletben foganasított intézkedések betartatásáról a Polgármesteri Hivatal munkatársai azonnal intézkedtek – áll a városvezető közösségi oldalán.

Ács Rezső polgármester a Szekszárdon is életbe lépő legfontosabb intézkedéseket szintén közzétette közösségi oldalán, melyek az alábbiak:  

  • Kijárási korlátozás érvényes minden nap éjfél és reggel 5 óra között. Ez alól kivételt csak a munkavégzés vagy a vészhelyzet miatti lakhelyelhagyás jelent.
  • A parkolás ingyenessé vált az országban, így Szekszárdon is. Ennek értelmében parkolódíjat - további rendelkezésig - már nem kell fizetni.
  • A Volánbusz Zrt. helyi munkatársaival egyeztetnek és ahol szükséges, ott sűríteni fogják a járatszámot.
  • Az önkormányzat fenntartásában működő szolgáltató intézmények nyitvatartását, illetve működését át fogják strukturálni, azzal a céllal, hogy biztonságosan és költséghatékonyan tudják üzemeltetni azokat.
  • Az éttermek, vendéglátóhelyek, kávézók, kocsmák - járványügyi szabályok betartásával - továbbra is nyitva tarthatnak 23 óráig.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ