A Polgármesteri Hivatalban is korlátozó intézkedéseket vezettek be

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 08. 11:21
A város jegyzője akciócsoportok felállításáról intézkedett, hogy az Önkormányzat hatékonyan tudja ellátni a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokat.

A legfrissebb veszélyhelyzeti döntésekről számolt be szombaton közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Mint írja, elfogadásra került a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 8/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelet.

A módosítás a szekszárdi lakosság segítése érdekében a hatályos rendeletet kiegészíti a veszélyhelyzetre vonatkozó külön rendelkezésekkel. Amennyiben valakinél a lakhatási támogatás, vagy a települési gyógyszertámogatás a veszélyhelyzet idején járna le, akkor nem kell megújítani, újra igényelni. Automatikusan jár tovább – áll a polgármester bejegyzésében.

A továbbiakban a városvezető kitér rá, hogy kérte a szükséges védelmi intézkedések meghozatalát a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatójától a szekszárdi piac tekintetében, valamint a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, a városi sportcsarnokkal kapcsolatosan.  

Ács Rezső tájékoztatójából az is kiderül, hogy a Polgármesteri Hivatalban is korlátozó intézkedéseket vezettek be az ügyfélfogadást illetően. A lakosságot kérik, hogy lehetőség szerint az ügyintézésekhez foglaljanak előzetesen időpontot, illetve a személyes megjelenésre csak rendkívül indokolt esetben kerüljön sor. Javasolják, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe.

A polgármester bejegyzéséből megtudhatjuk, hogy a jegyző akciócsoportok felállításáról intézkedett, az Önkormányzatnak a koronavírus elleni védekezéssel összefüggő feladataival kapcsolatban.

Folyamatban van a közterületi parkolók üzemeltetéséről és a parkolási díjakról szóló 5/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelet módosítása, mely szerint az érvényes, megváltott parkolóbérletek a veszélyhelyzet időtartamával meghosszabbításra kerülnek – írja közösségi oldalán a városvezető.

A polgármester végezetül hozzáteszi, hogy a tankerülettől tájékozódva megtudta, hogy a megyeszékhelyen jelenleg 2834 tanulóból kettő fő igazoltan pozitív, a pedagógusok tekintetében 362 főből öten pozitívak. Mint írja, a tankerülethez tartozó szekszárdi oktatási intézményekben egyetlen iskola, osztály, vagy éppen csoport sincs karanténban.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ