Fertőtlenítették a tolnai idősek otthonát, több személynek is pozitív lett a koronavírus-tesztje

Rottenbacher Ádám (b) és Faragó Zsolt / Fotó: Rádió Antritt
2020. November 10. 13:00
A COVID-gyanús személyeket izolálták, majd a tesztelést követően a Tolna Megyei Balassa János Kórházban különítették el az igazolt fertőzötteket.

Faragó Zsolt, a Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás elnöke kedden tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint a társulás fenntartása alatt álló tolnai idősek otthonában COVID-gyanús betegeket izoláltak el. Mint fogalmazott, Rottenbacher Ádám, a Szociális Központ igazgatója azonnal intézkedett és orvosolta a problémát.

A Szociális Központ igazgatója hozzáfűzte, hogy az érintett személyek izolációját követően az intézmény teljes körű szűrésére került sor és több, ott dolgozó, valamint ellátott is pozitív eredményt produkált a koronavírus-teszt során.

– A pozitív ellátottakat azonnal kiemeltük az intézményből - ahogyan a dolgozókat is - és a megyei kórházban kerültek elkülönítésre. Szerencsére valamennyien nagyon enyhe tünetekkel, illetve tünetmentesen. A kórházba szállításukra azért került sor, hogy a továbbfertőzést megakadályozzuk – hangsúlyozta Rottenbacher Ádám. Hozzátette, hogy ezt követően a tolnai idősek otthonában a fertőtlenítést hétfőn elvégezték.

Mint mondta, az intézmény továbbműködéséhez a feltételek biztosítottak és „garantálja”, hogy az otthonban lévő valamennyi idős ember a maximális ellátásban részesül, emellett a védekezéshez szükséges fertőtlenítőszerek, védőfelszerelések is a rendelkezésükre állnak.

Rottenbacher Ádám végezetül kérdésünkre elmondta, hogy a Szociális Központ két szekszárdi intézményében COVID-gyanús fertőzéseket, megbetegedéseket ez idáig nem észleltek.


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ