Mától naponta fertőtlenítik a MÁV-csoport összes járművét

Fotó: MÁV
2020. November 10. 15:26
A Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat.

A MÁV-START a jelenleg forgalomban lévő több mint 1200 járművén mától naponta végeznek fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést – ismertette keddi közleményében a MÁV Zrt.

Mint írják, az emeltszintű fertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken.

Tájékoztatnak, hogy a Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel a padlót, emellett a busztársaságnál országszerte 58 ózongenerátor is gondoskodik a mintegy 6500 darabos járműállomány fertőtlenítéséről.

Közlik, hogy a vasúttársaság heti szinten végez fertőtlenítő takarítást az ország valamennyi utasforgalmi- és közös üzemi helyiségében: mintegy 1.500 épület 42.000 helyiségében, azok vízszintes és függőleges burkolatain, felszerelési-, berendezési tárgyain. A MÁV-HÉV naponta takarítja az utasforgalmi helyeket és a telephelyeket.

A közleményben emlékeztetnek továbbá, hogy szeptember közepe óta a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. A vasúttársaság és a Volánbusz az érintett munkavállalói számára folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszerelést.

Továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket.

Végezetül kitérnek rá, hogy a november 3-án kiadott kormányrendeletben foglalt előírás szerint november 9-től a Volánbusz 16 megyei jogú városban sűrítette helyi járatait munkanapokon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.

(MÁV Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ