81 fertőzés-gyanús és igazolt pozitív beteget ápolnak a megyei kórházban

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 17. 12:20
A legfrissebb adatok szerint Tolna megyében 2060 beazonosított fertőzött van.

A november 11-i adatok szerint 81 fertőzés-gyanús és igazoltan koronavírusos beteg fekszik a Tolna Megyei Balassa János Kórházban, közülük pedig 10 beteget az intenzív osztályon ápolnak – derül ki a Szekszárdi Vasárnap kedden, közösségi oldalán publikált cikkéből.

A hetilap annak is utánajárt, hogy a megyei intézmény COVID-kapacitásának 40 százaléka foglalt és a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek közül 6 személy légzéstámogatásra, 4 beteg pedig gépi lélegeztetésre szorult.

A hetilap cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy más kórházakból 50 egészségügyi dolgozót vezényeltek át a szekszárdi járványkórházba.

A szekszárdi kórház 1551 dolgozójából 75 munkatárs lett igazoltan koronavírus-fertőzött, megbetegedésük nem volt súlyos. A kontaktkutatások adatai alapján COVID-pozitív dolgozók többsége nem a kórházban kapta el a fertőzést – közölte a lap az intézmény közleményére hivatkozva.

A koronavirus.gov.hu kedden közzétett adatai szerint országszerte 5203 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 91 beteg, emellett jelenleg 7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen. A friss beszámoló szerint Tolna megyében 2060 beazonosított fertőzött van.

(Szekszárdi Vasárnap, koronavirus.gov.hu)

 

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ