Négyen már visszatérhettek a tolnai idősek otthonába, akiket a megyei kórházban különítettek el

ROTTENBACHER ÁDÁM (B) ÉS FARAGÓ ZSOLT / Illusztráció: RÁDIÓ ANTRITT
2020. November 18. 11:50
A tolnai otthonban november 11-én izolálták el a legutóbbi, pozitív teszteredményt produkáló lakót.

Faragó Zsolt, a Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás elnöke ma tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint a társulás fenntartása alatt álló tolnai idősek otthonában november 11-én izolálták el a legutóbbi, pozitív teszteredménnyel rendelkező lakót, aki tünetmentes és a tolnai intézményen belül különítették el.   

Rottenbacher Ádám, a Szociális Központ igazgatójának adataira hivatkozva közölte továbbá, hogy a korábban, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban elhelyezett lakók közül négyen már visszaérkeztek a tolnai otthonba, akiknek mind a PCR tesztje, mind a mellkasi röntgenje negatív lett.

Frissítés: szerdán, november 18-án további négy fő érkezik vissza az otthonba gyógyultan.

A még kórházban lévők közül 3 főnek van még enyhe tünete, a többiek tünetmentesen várják a negatív teszteredményt az otthonba való visszaköltözéshez. A dolgozók közül ketten már munkába álltak, a többiek felszabadító tesztelése jelenleg még folyamatban van – ismertették a szerkesztőségünknek megküldött tájékoztatóban.

Amint arról az elmúlt hetekben beszámoltunk, a tolnai idősek otthonában több személy is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így az intézmény vezetője megtette a szükséges lépéseket.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ