Mutatjuk, hogyan változik hétfőtől a Polgármesteri Hivatal ügyintézési rendje

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 18. 14:00
A járványügyi helyzetre való tekintettel november 23-tól újabb intézkedések lépnek életbe.

A Polgármesteri Hivatalban a koronavírus terjedésének megakadályozása, ezzel egyidejűleg a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat működőképességének megőrzése érdekében november 23-ától korlátozó intézkedéseket vezetnek be – ismertette szerdán megküldött közleményében dr. Gábor Ferenc, Szekszárd jegyzője.

Mint írja, a személyes jelenlétet nem igénylő ügyeket kizárólag telefonon, elektronikus úton, vagy postai úton intézhetjük és a személyes jelenlétet igénylő ügyintézés esetén szükséges az előzetesen időpontot egyeztetni – kivéve az előre meghirdetett napokra szóló térítési díjbefizetések esetén –. Időpontfoglalás céljából a Hivatal központi telefonszámán: a 74/504-100-es telefonszámon lehet érdeklődni, valamint a város honlapján meglévő elektronikus vagy telefonos elérhetőségeken.

Kitér rá, hogy a személyesen bevitt leveleket a portaszolgálatnál kihelyezett gyűjtőládában lehet elhelyezni.

Kéri továbbá, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb ügykörökben elérhető az elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon, továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására e-papír szolgáltatás használatával. 

Emellett az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket.

Közölte, hogy az adók, díjak, illetékek rendezésére elektronikus úton is van lehetőség az Önkormányzati Hivatali Portálon

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ