Meghosszabbítják az utazási kedvezményre jogosító, lejáró érvényességű okmányok felhasználhatóságát

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 19. 14:37
A közlekedési társaságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat.

A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz meghosszabbítja a 2020. november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát – ismertette honlapján szerdán a Volánbusz Zrt..  

Tudatják, hogy a döntésről megjelent kormányrendelet szerint a lejáró, hivatalos, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások elfogadhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig, valamint a tavaszi veszélyhelyzet júniusi megszűnését követően még fél évre meghosszabbított érvényességű okmányok továbbra is használhatók.

Hangsúlyozzák, hogy az utasoknak nem kell aggódniuk a már lejárt kedvezményes utazásra jogosító okmányok miatt, pótlásukra a veszélyhelyzet megszűnését követően is lesz lehetőségük.

A közlekedési társaságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Emlékeztetnek továbbá, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, hanem az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

(Volánbusz Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ