Kétszer is vonultak megyénk tűzoltói kéménytüzekhez az elmúlt napokban

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. November 20. 12:32
Pálfán szén-monoxid érzékelő jelezte a szivárgást.

Az elmúlt időszakban kétszer is vonultak megyénk tűzoltói kéménytüzekhez, továbbá Pálfán egy alkalommal egy szén-monoxid érzékelő bejelzését követően tárcsázták a 112-es segélyhívót – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, szerda délután egy családi ház kazánházában mintegy ötven mázsa tűzifa égett Madocsán, a Tavasz utcában. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltóegységek három gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat, emellett személyi sérülés nem történt.

Csütörtök reggel egy lakószobára is átterjedt az a tűz, amely Kocsolán, egy Nagymező utcai családi ház kéményében keletkezett. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat. Személyi sérülés nem történt, a ház lakói egy másik címen lévő saját ingatlanba költöztek.

Ugyancsak csütörtökön szén-monoxid szivárgott egy családi házban Pálfán. Az esethez riasztott simontornyai önkéntes tűzoltók a cserépkályha közelében kimutatták a mérgező gázt. Az épületben a kályha mellett egy kandallóval is fűtöttek, amikor bejelzett a szén-monoxid érzékelő. A később kiérkező sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal közösen átszellőztették a lakóházat és személyi sérülés ez esetben sem történt.

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ