Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt

Mittler István kommunikációs igazgató Fotó: Paks II. Atomerőmű Zrt.
2020. November 20. 13:31
A Paks II. Zrt. ez év októberében nyújtotta be az új blokkokra vonatkozó létesítésengedély-kérelmét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz.

Megkapta a villamos létesítési engedélyt a két új paksi blokk létesítéséért felelős Paks II. Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) november 19-én – ismertette honlapján pénteken a Paks II. Atomerőmű Zrt..

A MEKH engedélye kiemelt jelentőséggel bír az új blokkok, mint villamosenergia-termelő egységek létesítésének megkezdése kapcsán, és olyan fajsúlyos engedélyek sorát gyarapítja, mint a környezetvédelmi engedély és a telephelyengedély – közölte Mittler István, a Társaság kommunikációs igazgatója.

Emlékeztetnek továbbá, hogy a Paks II. Zrt. a villamos energiáról szóló törvényben foglalt kötelezettségének eleget téve 2020. október 9-én nyújtotta be az új blokkokra vonatkozó létesítésengedély-kérelmét a MEKH-hez.

A most kézhez kapott villamos létesítési engedély – az Országos Atomenergia Hivatal által kiadható, a nukleáris létesítményre vonatkozó létesítési engedéllyel együttesen – előfeltétele az új blokkok tényleges építési, gyártási, beszerzési és szerelési munkái megkezdésének. Ahogy arról az energiahivatal honlapja korábban beszámolt, az utolsó megvalósult új, 50 MW feletti erőművi beruházás létesítési engedélyét 2007-ben, 13 évvel ezelőtt adta ki a MEKH – közölték a honlapon.

(Paks II. Atomerőmű Zrt.)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ