Nem ismerte el tettét a szekszárdi férfi, félre akarta vezetni a hatóságot

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2020. November 21. 18:10
A sofőrrel szemben hatóság félrevezetése vétség elkövetése miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szombati közleménye szerint még ez év júliusában történt anyagi káros baleset az 56-os főúton, az 1-es kilométerszelvény közelében, Szekszárd külterületén. A bejelentést követően kiérkező rendőröknek a balesetet szenvedett férfi azt állította, hogy azért hajtott neki a szalagkorlátnak, mert az úton vele szemben közlekedő tehergépkocsi egy autó előzésébe kezdett, így neki le kellett húzódnia az útpadkára, ahol elveszítette uralmát a járműve felett, és a szalagkorlátnak ütközött.

Az eset kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán cserbenhagyás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indítottak.  A nyomozás során az 59 éves férfi elismerte, hogy valótlanul állította azt, hogy egy vele szemben közlekedő, éppen előző tehergépkocsi miatt tért le az útról, és ütközött a szalagkorlátnak, ezért a sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek hatóság félrevezetése vétség elkövetése miatt.

A Paksi Rendőrkapitányságon a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy hazudott a baleset körülményeivel kapcsolatban. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ