Nincs újabb megbetegedés a tolnai idősek otthonában

Illusztráció: Pixabay
2020. November 23. 13:31
A tolnai intézményben két hete nem fordult elő újabb megbetegedés.

A Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás irányítása alatt álló idősotthonokban továbbra is mindent megtesznek a lakók és az ott dolgozók egészségének megóvása érdekében – ismertette szerkesztőségünknek hétfőn megküldött közleményében Faragó Zsolt, a társulás elnöke.

Mint írja, a tolnai intézményben két hete nem fordult elő újabb megbetegedés és ezzel együtt pozitív teszteredmény sincs. Jelenleg nyolc lakó részesül kórházi ellátásban, állapotuk kielégítő és negatív teszteredményre várnak.

A közleményben ismerteti továbbá, hogy a Mérey u. 42. szám alatti idősek otthonából két idős ember van kórházban, állapotuk kielégítő és ők szintén negatív teszteredményre várnak. A Mérey u. 33-35. és a Kadarka utcai otthonokban mindeddig nem fordult elő COVID-gyanús eset.

Péntektől a mai napig az intézmény dolgozói körében 92 főt teszteltek, 91 negatív, illetve egy pozitív eredményt regisztráltak. A pozitív eredményt mutató dolgozó a mai napon jött volna vissza - több mint egy hetes táppénzes állományból - dolgozni, de a munkába állás előtt tesztelték és a háziorvosához irányították. Emellett négy dolgozó tesztelése a délutáni órákban fog megtörténni – áll a közleményben.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ