Ács Rezső: továbbra is fegyelmezettek a szekszárdiak

Ács Rezső polgármester (b) és Gyurkovics János alpolgármester Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 23. 15:00
Szekszárdon a közterület-felügyelőknek mindössze néhány alkalommal kellett figyelmeztetniük a járókelőket a maszkviselés szabályainak betartására.

Továbbra is fegyelmezettek a szekszárdiak, ezúton is köszönöm a helyzethez való alkalmazkodó hozzáállást tette közzé hétfőn közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A városvezető bejegyzéséből kiderül, hogy Szekszárdon a közterület-felügyelőknek munkájuk során mindössze 1-1 alkalommal kellett figyelmeztetniük a járókelőket a maszkviselés szabályainak betartására. Ács Rezső összegzi, hogy „jogkövető módon szinte mindenki kivétel nélkül maszkban közlekedik, valamint a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat is betartják a városlakók.”

Szekszárd polgármestere a bejegyzésében ismerteti továbbá, hogy a megyeszékhelyen is megkezdődött az önkormányzat fennhatósága alá tartozó nevelési-oktatási intézmények dolgozóinak önkéntes alapú tesztelése. Kitér arra is, hogy szükség esetén 6 védőnőt tudnak biztosítani a 269 munkatárs teszteléséhez.

Ács Rezső tájékoztatójából azt is megtudhatjuk, hogy a szekszárdi óvodákat, bölcsődéket tekintve összesen 107 gyermek és további 21 dolgozó van karanténban, emellett a Babits Mihály Kulturális Központban 5 dolgozó tartózkodik hatósági karanténban, valamint a Szekszárdi Sportközpontnál 2 dolgozó produkált pozitív koronavírus tesztet. A továbbiakban ismerteti, hogy a Tankerület által fenntartott intézményeknél 267 fő pedagógust érint az önkéntes tesztelés lehetősége, ebből mindeddig 186 fő igényelte a mintavételt.

A Szekszárdi Szociális Központ által foglalkoztatott közel 100 munkavállaló közül az elmúlt napokban 20 főt már leteszteltek, a további dolgozók tesztelése is folyamatos. Hétfő délelőtt már 57 fő rendelkezett negatív eredménnyel. Az idősellátásban érintett szekszárdi intézményeket illetően a Kadarka, illetve a nagy Mérey otthonban nincsen fertőzött, a kis Méreyben viszont 4 fő pozitív – írja facebook bejegyzésében Ács Rezső.

A városvezető hozzáteszi, hogy a Polgármesteri Hivatalban zavartalan a munkafolyamatok ellátása.

Továbbra is az együttműködés jegyében dolgozom. A múlt héten 14 GVB hatáskörű döntést hoztam, melyeket egyébként előzetesen megküldtem a frakcióvezetőknek. A SZEKÖF hatáskörébe tartozóan további 40 határozatot írtan alá, melyek többsége a gyógyszerártámogatásról szólt – adta hírül közösségi oldalán Szekszárd polgármestere.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ