Szekszárdi Tankerületi Központ: a közel 8800 tanuló közül 53 fertőzött diák van

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 25. 09:35
A Szekszárdi Tankerületi Központ november 23-ai, hétfői adatai szerint az általa fenntartott intézményekben összesen 53 koronavírus-fertőzött tanuló van.

A Szekszárdi Tankerületi Központ által fenntartott intézményekbe több mint 7000 általános iskolás és közel 1800 középiskolás diák jár. Az általános iskolás gyerekek között jelenleg 44, míg a középiskolások esetében 9 igazoltan koronavírus-fertőzött diák van – nyilatkozta hétfőn rádiónknak Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója.

A tankerületi igazgató hozzátette, hogy ezek a számok folyamatosan változnak, és a középiskolásokkal kapcsolatban azért sincsenek pontosabb adataik, mert a hetedik, valamint nyolcadik évfolyam kivételével digitális, tantermen kívüli oktatás zajlik.

Gerzsei Péter hangsúlyozta, hogy a Tankerületi Központ mindent megtesz azért, hogy a fertőzést visszaszorítsák az iskolákban, egyebek mellett folyamatosan biztosítják a fertőtlenítőszereket, tisztítószereket és védőeszközöket az intézmények számára, ahol rendszeresen mérik a gyerekek testhőmérsékletét, valamint folyik a fertőtlenítő takarítás.

Az igazgató tájékoztatott továbbá, hogy az oktatási intézmények már augusztusban készültek a járványügyi helyzet kezelésére és a márciusi tapasztalatokat figyelembe véve elkészítették azt az iskolai protokollt, amely tartalmazza az iskolákban betartandó egészségügyi, magatartási szabályokat, illetve azt is, hogy fertőzés esetén milyen eljárásrendet kell követni az adott intézményben.

Gerzsei Péter kitért rá, hogy az iskolai protokoll nemcsak a megelőzéssel kapcsolatban tartalmaz szabályokat, hanem ahhoz segítséget nyújt, hogy mi a teendő digitális oktatás elrendelése esetén úgy osztályszinten, mint iskolai szinten is.

A Tankerületi Központ folyamatosan kapcsolatban van az intézményekkel, naprakész információkkal rendelkezünk a fertőzöttek számával kapcsolatban. Mi ezeket az adatokat továbbítjuk a Klebelsberg Központ felé és szükség esetén kezdeményezzük a digitális munkarend, vagy rendkívüli szünet elrendelését. Amennyiben indokolt, úgy az Operatív Törzs engedélyezi a digitális, tantermen kívüli oktatásnak a bevezetését az iskolákban, illetve az Oktatási Hivatal engedélyezi, amennyiben rendkívüli szünetet kell elrendelni – zárta mondandóját a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója.


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ