Őrizetben a bolgár embercsempész

Fotó: police.hu
2020. November 26. 15:00
A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy bolgár rendszámú autót, melyben tíz illegális migráns és a bolgár sofőr utazott.

Az M9-es autóúton a Bogyiszlói lehajtó közelében november 25-én délután a Bátaszéki Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy bolgár honosságú járművet – ismertette csütörtökön közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a járművet vezető bolgár állampolgáron kívül az autóban tartózkodott tíz utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az 57 éves bolgár állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Végezetül a közleményben kitérnek rá, hogy a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ