6268 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 152 beteg

Fotó: koronavirus.gov.hu
2020. November 28. 13:00
Tolna megyében 3006 beazonosított fertőzött van.

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg – adta hírül szombaton a koronavirus.gov.hu. A szombaton közzétett adatok szerint Tolna megyében 3006 beazonosított fertőzött van.

Mint írják, országszerte a gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, míg az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Jelenleg 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Kitérnek rá, hogy a rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 7212 esetben intézkedett.

Emlékeztetnek, hogy elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatók is részt vesznek 2 hetes fizetett gyakorlat keretében.

Hangsúlyozzák, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Leszögezik továbbá, hogy kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Végezetül hozzáteszik, hogy a kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

(koronavirus.gov.hu)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ