Szekszárd város honlapján is követhetjük a legfontosabb veszélyhelyzeti információkat

Ács Rezső polgármester (b) és Gyurkovics János alpolgármester Illusztráció: Rádió Antritt
2020. November 30. 14:22
Ács Rezső polgármester közösségi oldalán ismertette a legújabb híreket.

Azt látjuk, hogy megyénkben, illetve Szekszárdon csökkenő tendenciát mutat a megbetegedések száma – közölte hétfőn közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. 

A városvezető bejegyzéséből emellett kiderül, hogy folyamatosan zajlik az önkormányzati fenntartású nevelési intézmények dolgozóinak tesztelése.

Az eddig tesztelt bölcsődei ellátásban dolgozók közül 35 főnek negatív lett a tesztje, az intézményben eddig 1 fő megbetegedéséről van információnk. Az óvodai ellátásban dolgozó 229 fő munkatárs közül információink szerint 10 alatt van a pozitív megbetegedések száma. A dolgozók többsége él az önkéntes szűrés lehetőségével, eddig jók a tapasztalatok a nagyon-nagy többség negatív – írja bejegyzésében Ács Rezső polgármester. 

Hozzáteszi, hogy a KLIK-hez tartozó oktatás intézményeket illetően azt az információt kapták, hogy a múlt héten 14 osztály volt karanténban, melyek többsége a héten már visszatér a normál tanrendbe, emellett a pedagógusoknál a városi intézményekben 10 fő alatti megbetegedésről van adatuk.

A bejegyzésből azt is megtudhatjuk, hogy a Polgármesteri Hivatal a koronavirus.szekszard.hu oldalon továbbra is közzéteszi a legfontosabb veszélyhelyzeti információkat.

A múlt héten például az anyakönyvi ügyek intézését könnyítettük azzal, hogy az ügyintézéshez szükséges dokumentum mintákat közzétettük, így az ügyfélnek – már csak egyszer – a kitöltött iratokkal kell a hivatalba bejönni – áll a városvezető bejegyzésében.  

Ács Rezső polgármester végezetül kitér rá, hogy a veszélyhelyzet kihirdetését követően, november 23 és 29 között három rendeletet készítettek, tizenöt témában közgyűlési-, továbbá három GVB (szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága) hatáskörű-, illetve négy SZEKÖF-öt (szekszárdi közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága) érintő döntés született.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ