Elhunyt 165 beteg, 4136 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

Fotó: koronavirus.gov.hu
2020. December 02. 09:22
A szerdán közzétett adatok szerint Tolna megyében 3468 beazonosított fertőzött van. A kormány jövő héten dönt az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról.

4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek számaadta hírül szerdán a koronavirus.gov.hu.

Mint írják, elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg a gyógyultak száma pedig 65 888 fő, az aktív fertőzöttek száma 154 179 fő. Jelenleg országszerte 7732 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

A szerdán közzétett adatok szerint Tolna megyében 3468 beazonosított fertőzött van.

A kormány, az Operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és a járvány alakulásának függvényében a kormány jövő heti ülésén születik döntés az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról – közölték a honlapon.

A továbbiakban egyebek mellett ismertetik, hogy az Operatív Törzs jelenleg 191 óvodában és 122 általános iskolában az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 58 általános iskolában a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

Emlékeztetnek, hogy a rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál – áll a honlapon.

Végezetül hozzáteszik, hogy a kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

(koronavirus.gov.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ