Egyelőre maradnak a jelenlegi intézkedések, jövő héten indul a vakcina-előjegyzési program

Illusztráció: Magyarország Kormánya / Facebook
2020. December 03. 11:33
A csütörtöki Kormányinfón beszélt minderről Gulyás Gergely.

A Kormány tegnapi ülésén kiemelten foglalkozott a járványhelyzettel, kiértékelve a magyarországi és európai uniós fertőzöttségi adatokat, amely alapán elmondható, hogy a tagállamok között hazánk a 12. helyen áll a fertőzöttség tekintetében – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.   

Hozzátette, hogy még mindig emelkedik a halálozások száma, így itthon is szomorú rekordértékek születnek napról napra és a mostani prognózisok alapján a fertőzések száma, valamint a halálozások száma is decemberben érheti el a csúcspontját.

Gulyás Gergely kitért rá, hogy a gyógyszertárakban is elérhetőek már koronavírus gyorstesztek, ezek azonban nem kerülnek bele a statisztikába.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a tegnapi ülésén a Kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány. Részletezte, hogy Müller Cecília országos tisztifőovos levélben keresi majd meg a nyugdíjasokat, akik a mellékelt regisztrációs űrlapot kitöltve, az ingyenes válaszborítékot feladva tudnak előjegyzést kérni a vakcinára, mindemellett pedig jövő héttől lép működésbe a vakcinainfo.gov.hu honlap, amely oldalon bárki regisztrálhat.     

Gulyás Gergely leszögezte, hogy az oltás csak önkéntes alapon lesz lehetséges és a védőoltások beadását kizárólag államilag szervezett keretek között bonyolítják majd le.

A továbbiakban beszélt arról is, hogy újabb vakcinaprogramhoz csatlakozott Magyarország.  

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a december 11-éig érvényben lévő korlátozó intézkedések kapcsán elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a mai naptól kezdve konzultációkat kezdeményez járványügyi szakértőkkel, orvosokkal, szakemberekkel, majd az Operatív Törzzsel közösen értékelik a helyzetet és döntés mindezek után születik arról, hogy milyen intézkedések lépjenek életbe december 11-ét követően.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Kormány stabilizálta az önkormányzatok által kivethető adók szintjét a rendkívüli időszakban.

A Kormányinfót teljes terjedelmében megtekintheti Magyarország Kormánya közösségi oldalán is, ide kattintva.

 

 

 

 

Nébih: január 31-ig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat 2021. január 31. napja, azaz jövő hét vasárnap a 2020. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének fizetési határideje – ismertette pénteki közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország Aláírták csütörtök éjjel a szerződést az orosz féllel a Szputynik V vakcina vásárlásáról – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek délelőtt Moszkvában. Ma van a magyar kultúra napja A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. 1311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg Napok óta 50 alatt van a megyében újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A legfrissebb adatok alapján 47 új fertőzöttet azonosítottak, így a tegnapi 7614-ről 7661-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Tolna megyében. Lesz védettséget igazoló kártya, marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét Magyarországon egy plasztikkártyával igazolhatják majd a védettség tényét azok, akik a betegségen átestek vagy már beoltatták magukat – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki kormányinfón.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ