Két decsi férfi hónapokon át árulta a drogot megyénkben

Fotók: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2020. December 03. 18:00
A két férfinak egy korábban elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt is felelnie kell.

A szekszárdi nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek két decsi férfit, akik hónapokon át árusítottak új pszichoaktív anyagot Tolna megyében – ismertette csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy 26 és egy 51 éves decsi férfi 2019 novembere óta rendszeresen árusít új pszichoaktív anyagot a településen.

A szekszárdi nyomozók büntetőeljárást indítottak és végül december 2-án összehangolt akcióban egyszerre több helyszínen tartottak kutatást.

Az egyik feltételezett elkövető a nyomozók kiérkezésekor a kályhába dobta a bűnjelek egy részét, azonban a rendőrök a tüzet rövid idő alatt eloltották, és az anyagot lefoglalták. A rendőrök a kutatások során számos adag új pszichoaktív anyagot és a csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le – írják a közleményben.

A két férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt.

A közleményben kitérnek rá, hogy a két férfinak egy korábban elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt is felelnie kell. A két elkövetőt őrizetbe vették és a rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására is. A további vizsgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják.

Végezetül felhívják a figyelmet, hogy a rendőrök továbbra is folyamatosan dolgoznak azon, hogy felszámolják a kábítószerrel és az új pszichoaktív anyaggal való kereskedést.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság) 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ