A lakosság segítségét kérik az illegális hulladéklerakók felderítésében

Illusztráció: Pixabay
2020. December 05. 12:36
Az állami erdőgazdaságok mindeddig országszerte 1100 köbméter szeméttől szabadították meg az erdőket.

Az állami erdőgazdaságok az őszi időszakban 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. A munka azonban még korántsem ért véget, az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó erdőgazdaságok és nemzeti parkok területén év végéig folyamatos a hulladékmentesítés – ismertette közleményében az elmúlt napokban a Gemenc Zrt.

Mint írják, az ősz folyamán az összes állami erdőgazdaság bekapcsolódott a munkába, aminek eredményeként országszerte már összesen 1100 köbméter szeméttől szabadították meg az állami erdőket. Ennek a mennyiségnek az egyharmadát, mintegy 350 köbmétert a hulladékradaron keresztül jelentettek be a lakosok, kétharmad részt pedig az erdőgazdaságok saját munkatársai derítettek fel.

Tájékoztatnak, hogy az ünnepek előtt újabb takarítási akcióval készülnek az erdőgazdaságok, emellett hosszabb távon pedig a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, ezért elkészítették azokat a terveket, amik alapján a megtisztított területekre a jövőben 900 kamerát, és több mint 300 sorompót helyezhetnek ki, hogy megakadályozzák a hulladék újbóli lerakását az erdőkben.

A Gemenc Zrt. várja a lakosság közreműködését, az erdőgazdaság arra kér mindenkit, hogy ha illegális hulladéklerakót észlel, akkor tegyen bejelentést a www.hulladekradar.hu weboldalon.

(Gemenc Zrt.)

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ