Szekszárd közterületein továbbra is kötelező a maszkviselés

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. December 14. 10:00
2021. január 11-éig hosszabbította meg a városvezető a kötelező maszkviselést taglaló rendelet hatályát.

Mint ismeretes, a tízezer főnél nagyobb településeken szabályozni kellett a közterületi maszkviselés előírásait, amelyről a polgármestereknek kellett dönteniük.

Ennek megfelelően Szekszárd közterületein és nyilvános helyein kötelezővé tették az orrot és szájat takaró maszk viselését november 12-étől. A maszk viselése nem kötelező a hatodik életévet be nem töltött gyermekeknek, a parkokban, zöldterületeken, valamint sporttevékenység során.

Az elmúlt napokban Szekszárd város honlapján arról tájékoztatta Ács Rezső polgármester a lakosságot, hogy a maszkviselést szabályozó rendelet hatályát 2021. január 11-éig meghosszabbítja.

Tekintettel az aktív fertőzöttek számának növekedésére felelősségteljes polgármesterként úgy döntöttem, hogy a rendelet időbeli hatályát 30 nappal meghosszabbítom. A maszkviselés továbbra is kötelező 2021. január 11. napjáig. Az új évben ismét felülvizsgálom az intézkedés meghosszabbításának szükségességét, addig is azonban megértésüket és együttműködésüket kérem – áll a városvezető felhívásában.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ