Hétértékelő: a Szociális Központ intézményeiben emelkedett a fertőzöttek száma, az önkormányzat ma kezdi a karácsonyi csomagok kiszállítását

dr. Gábor Ferenc (b) jegyző és Ács Rezső polgármester Fotó: Rádió Antritt
2020. December 14. 14:59
A karácsonyi ajándékcsomagra mindeddig 4827 szekszárdi regisztrált.

A maszkviselési szabályokat tekintve továbbra is fegyelmezettek a szekszárdiak, bár a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat, országos viszonylatban még mindig a legkevésbé fertőzött megyék között van Tolna – hangzott el Szekszárd polgármesterének hétértékelőjén, hétfőn.

Ács Rezső polgármester tájékoztatott, hogy a városi intézményektől bekért adatok szerint a Városi Bölcsődében 15 gyermek és 5 dolgozó van karanténban, a Szekszárdi 1. Számú Óvodában 16 gyereket és 2 óvodapedagógust, míg a 2. Számú Óvodában 21 gyereket és 7 ott dolgozót izoláltak. Valamennyi esetben 1-1 gyerek produkált pozitív koronavírus-tesztet, ezért vált szükségessé a kontaktszemélyek izolálása.

A városvezető kitért rá, hogy a Szociális Központ Mérey utcai idősek otthonában leteszteltek minden bentlakót és a 65 főből 30 ellátottnak lett pozitív a tesztje, közülük hatan szorulnak kórházi ellátásra, állapotuk kielégítő. A Szociális Központ Kadarka utcai intézményében 36 főt teszteltek, közülük 16 személy produkált pozitív koronavírus-tesztet és ketten vannak korházban, az állapotuk pedig szintén kielégítő. A hétértékelőn elhangzott emellett, hogy a pozitív esetek többsége tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak.

Ács Rezső elmondta továbbá, hogy az elmúlt időszakban közgyűlési hatáskörben 11 döntést hozott meg, eszerint elkezdődhet a „Szekszárd leromlott városi területének rehabilitációja” elnevezésű projekt, amely a Patak utcát érinti. Emellett az önkormányzat a Szent Erzsébet Caritas Alapítványt egymillió forinttal, a Szent Anna Római Katolikus Gondnokság RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatát szintén egymillió forinttal, míg a Szekszárdi Polgárőr Egyesületet is 200.000 forinttal támogatja. A városvezető arról is beszélt, hogy a 2020. évi Hitéleti Alap felosztásáról is született döntés.

A polgármester ismertette, hogy 2021. január 11-éig meghosszabbította a maszkviselést szabályozó rendelet hatályát, így eddig biztosan kötelező Szekszárdon is az orrot és szájat eltakaró maszk viselése közterületeken, nyilvános helyeken.  

A hétértékelőn azt is megtudhattuk, hogy a karácsonyi ajándékcsomagra mindeddig 4827 fő regisztrált és a csomagok kiszállítását még ma elkezdik. A 62 éven felüli szekszárdiak még december 20-áig regisztrálhatnak az önkormányzat által összeállított ajándékcsomagra.

Ács Rezső az Allende utcába tervezett orvosi rendelő kapcsán elmondta, hogy kiválasztották a tervező céget, a pályázatot december 23-áig kell benyújtaniuk és Zaják Rita képviselőasszony munkáján múlik, hogy sikerül-e ezt időben megtenni. Mint ismeretes, a megyeszékhely polgármestere Zaják Ritát kérte fel, hogy tanácsnokként segítse munkáját a következő időszakban, így nemcsak az egészségügyi alapellátást érintő projektben, hanem a karácsonyi csomagosztás koordinálásával is segíti a városvezetőt.  

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ