Nem kell maszkot viselniük a buszsofőröknek

Nem kötelesek maszkot viselni a buszsofőrök
2020. December 16. 15:00
Az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, és mától már hatályos.

Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során – írja a közlönyben megjelent rendelet, amely a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló szabályokat módosítja. A változás már hatályba is lépett.

Korábban a közlekedési szakszervezetek is kérték, hogy a maszkviselési kötelezettséget szüntessék meg a sofőröknél, mert különösen a szemüveges buszvezetőknél ez baleseti kockázatot is jelentett.

Egy másik friss rendelet szerint, melyet a hvg.hu vett észre, a kormány kiterjesztette az utazási kedvezményeket is. Eszerint a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók ingyen utazhatnak az egész országban, de munkáltatói igazolást és személyit be kell mutatniuk. A MÁV-on másodosztályon utazhatnak.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ