Több száz csomagot gyűjtött a Babits, a Humánszolgáltató gondoskodik a kiosztásukról

Mácsik Henrietta (b), Gyurkovics János és Tolácziné Varga Zsuzsa (j). Fotók: Csíki Szende / Rádió Antritt
2020. December 17. 13:00
Az ajándékcsomagokat még karácsony előtt megkapják a rászorulók.

December 17-én, csütörtökön ünnepélyes keretek között adta át Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere és Mácsik Henrietta, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatóasszonya azokat az ajándékcsomagokat, amelyeket a cipősdoboz akció keretében gyűjtöttek a művelődési központ munkatársai a Humánszolgáltató Központ pártfogoltjai részére.

A rászorulók nevében Tolácziné Varga Zsuzsa, a Humánszolgáltató Központ vezetője vette át a csomagokat és mondott köszönetet. Mint kiderült, már negyedik éve szervez gyűjtési akciót a Babits a hátrányos helyzetben élő gyerekek megsegítésére.

Mácsik Henrietta elmondta, hogy az idei rendkívüli helyzetre való tekintettel kissé aggódtak az adakozási kedv miatt, ám bebizonyosodott, hogy a szekszárdi emberek idén is gondolnak a rászoruló gyerekekre és lehetőségeikhez mérten támogatják őket. A művelődési központ néhány hete hirdette meg cipősdoboz akcióját közösségi oldalán és végül több mint háromszáz csomag gyűlt össze.

Tolácziné Varga Zsuzsa hozzátette, hogy még karácsony előtt gondoskodnak arról, hogy minden érintetthez eljusson az ajándékcsomag.

A Humánszolgáltató Központ vezetője kitért rá, hogy az idei évben bővült azoknak a köre, akik részesülnek ezekből a csomagokból, ugyanis a járványügyi helyzet okán sok család anyagi helyzete romlott a 2020-as évben. Végezetül tájékoztatott, hogy emellett egész évben érkeznek adományok a Humánszolgáltató Központhoz és nagyon hálásak, hogy az év minden időszakában gondolnak a szerényebb körülmények között élő embertársaikra az adakozni szándékozók, ugyanis ruhaneműre, tartós élelmiszerre folyamatosan szüksége van a családoknak.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ