Letartóztatásban a lengyel embercsempész

Fotók: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2020. December 22. 10:20
A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra elrendelte annak a 34 éves lengyel állampolgár férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 14 személyt csempészett a járművében az M9-es autóút Tolna megyei szakaszán.

A nyomozás eddigi adatai szerint a magyar nyelvet nem értő, lengyel lakcímmel rendelkező gyanúsított az általa vezetett, korábban Lengyelországban bérelt személygépkocsival 2020. december 18. napján az esti órákban az M9-es autóút Tolna megyei szakaszán, Bogyiszló térségében közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták – részletezte közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a személygépkocsiban 14 útiokmánnyal nem rendelkező, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik korábban embercsempészek segítségével jutottak el Szíriából Törökország, Görögország, Albánia és Macedónia érintésével Szerbiába.

A zombori menekülttáborból – szintén embercsempész közreműködésével – a határt jogellenesen átlépve jöttek Magyarországra, ahonnan Ausztriába kívántak hasonló módon eljutni. A magyarországi találkozási helyre GPS koordináták alapján érkeztek, ahol beszálltak az értük érkező gépkocsiba. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a szír állampolgárokat az Ausztriába való jogellenes átjutásuk érdekében szállította Magyarország területén.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája 2021. január 21. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ