Kiadják a Vissza a jövőbe autójának szerelési útmutatóját

A Haynes kézikönyv rengeteg apró részletet mutat meg az eredeti filmes autóról (JMortonPhoto.com)
2020. December 28. 07:00
Biztos lesz aki megpróbálja létrehozni a kultikus járgányt. A könyvecske ehhez nagy segítség lehet.

A Haynes kézikönyvek évtizedek óta használatosak első sorban otthoni szerelgetésekhez. Az útmutatók lényegében minden mozzanatot alaposan leírnak egy-egy autó karbantartásához. Most a kiadó, amely pont idén jelentette be, hogy tényleges könyvként nem fogja már kiadni ezeket a szerelési útmutatókat, a humorát bizonyította azzal, hogy az időgép javítási kézikönyvét elérhetővé teszik, írja a hvg.hu.

A DeLorean DMC-12-es, amely az őrült tudós Doc Brown által fejlesztett időgép alapja és 88 mph/h-s sebességnél lép át az időkapun, régóta egy ikon. A kocsi legnagyobb csodája a fluxuskondenzátor, ami az időutazást lehetővé teszi.

 

Bár az 1985-ben megjelent Vissza a jövőbe film sem mentette meg a csődtől a DeLorean Motor Company-t az autójuk a 80-as évek egyik legnagyobb filmes szimbóluma lett. A Haynes kézikönyv pedig rengeteg apró részletet mutat meg az eredeti filmes autóról valamint a második rész már repülő autójáról. A könyv még nem jelent meg egyébként, majd csak 2021 márciustól lesz elérhető. Érdekesség, hogy ezt az útmutatót elvileg kéménykötésben, még rendes könyvként is piacra dobják.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ