1410 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 114 beteg

Fotó: koronavirus.gov.hu
2021. Január 02. 11:17
Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

1410 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg – közölte szombaton a koronavirus.gov.hu. 

Mint írják, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 163 403 fő, az aktív fertőzöttek száma 153 504 főre csökkent. Jelenleg 5529 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen. 

Ismertetik, hogy mindeddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, valamint a következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek.

Kitérnek rá, hogy továbbra is lehet regisztrálni az ingyenes és önkéntes védőoltásra, a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton is.

Emlékeztetnek, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. Emellett a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. A kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Hozzáteszik, hogy a rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és a kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

(koronavirus.gov.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ