Őrizetben a bolgár embercsempész, aki a Fácánkerti pihenőben bukott le

Fotó: police.hu
2021. Január 07. 09:15
A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy bolgár rendszámú autót, melyben kilenc illegális migráns és egy embercsempész utazott.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai 2021. január 6-án az éjszakai órákban ellenőriztek egy bolgár honosságú kisbuszt az M6-os autópálya 134-es kilométerszelvényében, a Fácánkerti pihenőben – ismertette csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a járművet vezető bolgár férfin kívül a gépkocsiban kilenc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pedig a 23 éves bolgár állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ