Letartóztatásban a Tengelic térségében lebukott embercsempész

Egy hónapra elrendelték a 21 éves ukrán állampolgár férfinek a letartóztatását Illusztráció: pixabay Belső fotó: police.hu
2021. Január 12. 10:30
A személygépkocsiban négy, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra elrendelte annak a 21 éves ukrán állampolgár férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint négy, magát szír állampolgárnak valló személyt csempészett a járművében múlt pénteken az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán – közölte szerkesztőségünkkel kedden a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a nyomozás eddigi adatai szerint a magyar nyelvet nem értő, ukrán és cseh lakcímmel rendelkező gyanúsított az általa vezetett cseh honosságú személygépkocsival 2021. január 8-án délután az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán, Tengelic térségében közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták. A személygépkocsiban négy, útiokmánnyal nem rendelkező, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik korábban embercsempészek segítségével jutottak el Szíriából Szerbiába, és a zombori menekülttáborból a határt jogellenesen átlépve jöttek Magyarországra.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a szír állampolgárokat az Ausztriába való jogellenes átjutásuk érdekében szállította Magyarország területén. A járási ügyészség álláspontja szerint a minősített embercsempészéssel gyanúsított férfi esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat 2021. február 11. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ