Újabb vakcinaszállítmány érkezett a Dél-pesti Centrumkórházba

Sebők Szilvia főgyógyszerész hűtőszekrénybe teszi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat (Fotó:MTI/Kovács Tamás)
2021. Január 12. 15:00
Újabb Pfizer-BioNTech-vakcinaszállítmány érkezett a Dél-pesti Centrumkórházba kedd délelőtt - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Azt mondták: a vakcinából több budapesti kórházba is szállítottak. Kedden a Moderna-vakcinából is megérkezik Magyarországra az első szállítmány - emelték ki. Tudatták azt is, hogy a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézetébe ezer ampulla érkezett. Az oltóanyagot ott tárolják, és onnan szállítják majd az oltóhelyekre - fűzték hozzá. 

A Pfizer-BioNTech-vakcinából ez a negyedik szállítmány. Összesen 81 tálca oltóanyag érkezett, amely 47 385 ember oltását teszi lehetővé.

(mti)

 

Nébih: január 31-ig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat 2021. január 31. napja, azaz jövő hét vasárnap a 2020. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének fizetési határideje – ismertette pénteki közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország Aláírták csütörtök éjjel a szerződést az orosz féllel a Szputynik V vakcina vásárlásáról – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek délelőtt Moszkvában. Ma van a magyar kultúra napja A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. 1311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg Napok óta 50 alatt van a megyében újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A legfrissebb adatok alapján 47 új fertőzöttet azonosítottak, így a tegnapi 7614-ről 7661-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Tolna megyében. Lesz védettséget igazoló kártya, marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét Magyarországon egy plasztikkártyával igazolhatják majd a védettség tényét azok, akik a betegségen átestek vagy már beoltatták magukat – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki kormányinfón.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ