Így segíthet a szekszárdi tűz károsultjain

Fotók: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2021. Január 13. 08:47
Mint ismeretes, az elmúlt héten porig égett egy sorház Szekszárdon, a Bródy közben.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, közel egy héttel ezelőtt Szekszárdon, a Bródy közben kapott lángra egy 120 négyzetméteres sorház. Több mint negyven tűzoltó dolgozott órákig a helyszínen, akiknek sikerült megakadályozniuk, hogy átterjedjen a tűz a szomszédos épületekre, az érintett ingatlan azonban porig égett, lakhatatlanná vált. 

A tűzeset károsultjainak megsegítésére kedden egy facebook csoportot hoztak létre, ahol arról tájékoztatnak, hogy ki-ki lehetőségeihez mérten hozzájárulhat az újjáépítés költségeinek fedezéséhez.

2021. január 7-én egy élet munkája, édesapámék otthona pár óra leforgása alatt porig égett. Ez a csoport a mai nappal a tűz károsultjai miatt jött létre olvasható az Építsük újjá a leégett szekszárdi házat! elnevezésű csoport bejegyzésében. Hozzáteszik, hogy a katasztrófát követő néhány napban a barátaik, ismerőseik odaadásukról, segítőkészségükről, kedvességükről tettek tanúbizonyságot.

Nem tudunk elég hálásak lenni a rengeteg telefonhívásért, üzenetért, felajánlásért, és természetesen azért az emberfeletti segítségért, amit a romok nagy részének eltakarításához és a megmaradt szerkezet tető alá hozásához kaptunk – írják.

A bejegyzésből azt is megtudhatjuk, hogy Szekszárd MJV Önkormányzata biztosít szállást a leégett ingatlan lakóinak, valamint a károsultak barátai egy hétvége leforgása alatt ruhát, cipőt, élelmet juttattak el részükre, így a feltételek adottak a lakhatásukhoz, munkavégzésükhöz, mindennapjaikhoz.

Édesapám az építőiparban dolgozik, sok szakembert ismer, közülük többen ajánlották fel a szakmai segítségüket Mivel szeretnénk, hogy visszaköltözhessenek újból felépített otthonukba, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy bankszámlát, ahová az építkezési költségek fedezésére pénzbeli segítséget nyújthat minden önkéntes felajánló – tájékoztatnak a közösségi oldalon.

Aki segíteni szeretne, hozzájárulásával megteheti az alábbi számlaszámon:

Számlatulajdonos: Szetteli Ildikó

Számlaszám: 11773463-01198968

IBAN: HU58 1177 3463 0119 8968 0000 0000

BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB

Közlemény: Építsük újjá!


 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ