Tolna megye: Szekszárdon és Tamásiban tesztelik a gyermekvédelemben és a szociális alapszolgáltatásban dolgozókat

Illusztráció: Koronavírus Sajtóközpont / koronavirus.gov.hu
2021. Január 14. 08:36
Megyénkben két helyszínen lesznek csoportos tesztelések hétvégén.

Amint arról korábban beszámoltunk, elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is hétvégén.

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik január 16-án és 17-én, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot. A teszteléshez adatlap kitöltése is szükséges, amely az Szociális Ágazati Portálról tölthető le. A kormányhivatalok kérik, hogy aki teheti, az adatlapot két példányban, immár kitöltve vigye magával a megjelölt mintavételi pontra. Az időpontfoglalás menetéről, a mintavevő pontokról és a teszteléssel kapcsolatos további tudnivalókról bővebben szintén a Szociális Ágazati Portálon tájékozódhatnak.

A Tolna Megyei Kormányhivatal szerdán tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint Tolna megyében két helyszínen lesznek csoportos tesztelések: Szekszárdon a Szentgáli Gyula utca 2. szám alatt, míg Tamásiban a Szabadság utca 28. szám alatt.

Az ingyenes és önkéntes, antigén gyorsteszttel folytatott vizsgálatra mindazok jelentkezhetnek a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján állami vagy önkormányzati, illetve civil vagy egyházi ellátást biztosítanak rászorulók részére.

(Koronavírus Sajtóközpont, Tolna Megyei Kormányhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ