Letartóztatásban a román embercsempész

Fotó: police.hu
2021. Január 19. 11:30
Az embercsempész Tengelic térségében bukott le, az elmúlt napokban.

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra elrendelte annak a 24 éves román állampolgár férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint három, magát szír állampolgárnak valló személyt csempészett a járművében múlt szombaton az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán – közölte kedden a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a román lakcímmel rendelkező gyanúsított az általa vezetett angol honosságú személygépkocsival 2021. január 16. napján délután az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán, Tengelic térségében közlekedett, amikor ellenőrzés alá vonták. A személygépkocsiban három, útiokmánnyal nem, csak szerb regisztrációs dokumentummal rendelkező, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik korábban embercsempészek segítségével jutottak el Szíriából Szerbiába.

A zombori menekülttáborból - a határt jogellenesen átlépve - jöttek Magyarországra, ahonnan Ausztriába akartak eljutni. A magyarországi találkozási helyre GPS koordináták alapján érkeztek, ahol beszálltak az értük érkező gépkocsiba. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a szír állampolgárokat az Ausztriába való jogellenes átjutásuk érdekében szállította Magyarország területén.

A járási ügyészség álláspontja szerint a minősített embercsempészéssel gyanúsított férfi esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája 2021. február 18-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(Tolna Megyei Főügyészség)

Egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítanak pénzmosással A bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi pénz tisztára mosásában vett részt. Több tucat embert verhetett át egy 33 éves tolnai férfi A tolnai rendőrök őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki néhány héttel a börtönből történő szabadulását követően újra pénzt csalt ki a sértettektől – adta hírül szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját Ötven százalékkal leterhelték a paksi atomerőmű 2. blokkját szerda hajnalban a generátor olajrendszerének hibája miatt - közölte az erőmű. Tegnap megérkezett az első fekete gólya Gemencre Megérkezett az első fekete gólya a Gemenci erdőbe. A fokozottan védett madár a bekamerázott fészekbe landolt 2021. március 2-án reggel 7:16-kor. A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően immár 9. éve folytatódhat a tudományos megfigyelés. Kalapáccsal hadonászott, nem volt ínyére a földmérés Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságra február 26-án, mert egy önkormányzati út kimérése során szóváltásba keveredett egy helyi földtulajdonossal, aki erőszakkal megfenyegette, ezért nem tudta munkáját elvégezni – adta hírül az elmúlt napokban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ