Európa Kupa: csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a KSC

Női kosárlabda Európa Kupa - Atomerőmű KSC Szekszárd-Uni Győr MÉLY-ÚT Fotók: MTI/Krizsán Csaba
2021. Január 23. 06:45
A szekszárdiak veretlenül jutottak tovább az Európa Kupa nyolcaddöntőjébe.

Amint arról korábban beszámoltunk, január 19-én az Atomerőmű KSC Szekszárd a győri „buboréktornán” kezdte meg Európa Kupa szereplését. A szekszárdiaknak négy nap alatt három mérkőzést kellett játszaniuk. Az A csoport tagjaként kedden az ukrán BC Prometej ellen léptek pályára a lányok, akiket 106-80-ra sikerült megverniük.

A KSC Szekszárd a második fordulóban csütörtökön 71-88-ra győzte le a török Bellona Kayseri Basketbol együttesét, pénteken pedig még egy utolsó mérkőzés volt hátra a csoportkörből, a hazai Uni Győr MÉLY-ÚT ellen. A KSC végül 75-67-re győzött, így csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, míg a győriek búcsúztak a sorozattól.

Kemény mérkőzést játszottunk, mindkét csapat kitett magáért. Az első félidőben sok kosarat kaptunk lepattanó labdákból, de a másodikban ezen drasztikusan tudtunk változtatni. Ezen az úton kell tovább haladnunk, mert a győri tornán minden alkalommal más-más taktikával folyamatosan javult a védekezésünk, mérkőzésről mérkőzésre kevesebb kosarat kaptunk – értékelte a tornát Djokics Zseljko, a KSC Szekszárd vezetőedzője a sportklub honlapján.

A keddtől péntekig tartó csoporttornákról az első két helyezett jutott az Európa Kupa legjobb 16 csapata közé, amelyeket a nemzetközi szövetség erősorrend alapján rangsorol: a legjobb a 16-odikkal, a második a 15-ödikkel találkozik és így tovább. A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is egyazon buborékban rendezik meg március 16. és 18. között.

(MTI, Atomerőmű KSC Szekszárd)

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ