Kétszer rabolt két nap alatt a paksi fiatal Szekszárdon

Fotó: Police Hungary / YouTube, Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2021. Január 27. 14:14
A szekszárdi rendőrök őrizetbe vették azt a 19 éves paksi férfit, aki a megyeszékhelyen követte el a bűncselekményeket.

Január 24-én egy tamási lakos tett feljelentést, mert egy ismeretlen férfi Szekszárdon megfenyegette, majd elvette kabátját. A rendőrök január 25-én elfogtak egy 19 éves paksi fiatalt – aki a sértett kabátját viselte –, elszámoltatták, majd kihallgatását követően szabadon engedték. 

Január 26-án egy szekszárdi áruházból érkezett bejelentés, mert ismeretlen személy bement az üzletbe és megkísérelt ellopni több ruhaneműt. A bolt alkalmazottja az üzlet kijáratánál felszólította, hogy az eltett dolgokat adja vissza, de az elkövető dulakodni kezdett az alkalmazottal, majd a szerzett holmit hátrahagyva elmenekült.

A bejelentést követően a járőrök a bűncselekmény helyszínétől nem messze ellenőriztek egy férfit, aki testvére adatait diktálta be az intézkedés során, de a fiatalt végül az arcképfelismerő rendszerrel sikerült azonosítani. Az ellenőrzött azonos volt azzal a személlyel, aki vasárnap éjjel fenyegetéssel vette el a sértett kabátját.

A nyomozók a beszerzett bizonyítékok alapján a 19 éves paksi férfit gyanúsítottként hallgatták ki egyrendbeli rablás bűntett és egyrendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki a vallomástételt megtagadta. Az elkövetőt őrizetbe vették, és a szekszárdi rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására is.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ