Iparkamara: meg kell állapodni a kormányzattal a megfelelő feltételek melletti újranyitás lehetőségében

Illusztráció: pixabay
2021. Január 28. 14:31
Az újranyitás mellett működési költségtámogatást, 0%-os kamattal újranyitási hitel bevezetését, 12 havi járulékmentességet és kedvező pályázati lehetőségeket javasol a kamara.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerint meg kell állapodni a kormányzattal a megfelelő feltételek melletti újranyitás lehetőségében – olvasható a megyei szervezet szerkesztőségünknek tegnap megküldött közleményében. Mint írják, ki kell dolgozni egy olyan feltételrendszert, amely betartása mellett a vendéglátóegységek, szálláshelyek, konditermek mielőbb kinyithatnak.

A kamara az újranyitás mellett egyéb javaslatok kormányzat felé történő közvetítésében is segítséget kért az országos kamarától: az újranyitás pénzügyi hátterének megteremtéséhez a kiesett időre vonatkozó működési költségtámogatást, 0%-os kamattal újranyitási hitel bevezetését, 12 havi foglalkoztatási és újrafoglalkoztatási járulékmentességet, valamint gyors feldolgozási idővel kedvező pályázati lehetőségek bevezetését javasolta a bezárásra kényszerített vállalkozók részére – áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a megyei kamara szerint a helyzetet mind a vállalkozók, mind a kormányzat érdekében mielőbb meg kell oldani; meg kell találni azt a kompromisszumos megoldást, amely a kilátástalan helyzetbe került vállalkozásoknak is kiutat jelenthet, amely elfogadható mind a vállalkozók, mind a kormányzat szemszögéből.

(Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ