Az év civil szervezeteit díjazta a Tolna Megyei Önkormányzat

Fehérvári Tamás (b), Szikla József és Orbán Attila (j) Fotók: Tolna Megyei Önkormányzat
2021. Február 04. 12:05
Február elsején szervezte meg hagyományos díjátadó ünnepségét a Tolna Megyei Önkormányzat, a vírushelyzet miatt szűk körben adták át „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” elismeréseket, illetve a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat.

A megye vezetősége hivatalában fogadta a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület, az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány vezetőit, valamint Némedi Péter János mecénást. Fehérvári Tamás elnök, valamint Orbán Attila alelnök gratulált a díjazottaknak.

A közgyűlési vezetők mellett dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző is köszöntötte a jelenlévőket. Mint elmondta, a megyei önkormányzat minden évben a Civilek Napján adja át kitüntető díjait a civil szféra szereplőinek. A megyében kiemelkedő munkát végző civil szervezeteket, és azokat nagylelkűen támogató mecénásokat immár 14 éve díjazza az önkormányzat.

Idén a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat Némedi Péter János, szekszárdi vállalkozó vehette át a KSC Szekszárd női kosárlabdacsapat felvirágoztatásáért, a helyi művészet és művészek önzetlen patronálásáért, segítségre szoruló csoportok támogatásáért.  

Tolna megye minőségi szakképzésének elősegítéséért, a diákok különböző ösztöndíjakkal történő elkötelezett támogatásáért „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjat érdemelte ki a paksi ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Mittler István vette át az oklevelet.

Áldozatkész és önzetlen önkéntességéért, egyedüli és kiváló kutató-mentő szakértelméért „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjban részesült továbbá a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület, a kitüntetést Badacsonyi László elnök vette át.

Évtizedes egészségmegőrző küldetése, a megye lakosságának szemléletformáló előadásokkal történő testi és szellemi építése, valamint közösség összekovácsoló tevékenységéért lett „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete. Szikla József elnök képviselte a kollektívát és vette át a plakettet. 

(Tolna Megyei Önkormányzat)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ