Egyetlen nap alatt három ittas sofőrt vontak ki a forgalomból

Illusztráció: police.hu
2021. Február 10. 08:21
Szekszárdon, Nagydorogon és Dunaföldváron is kiszűrtek egy-egy ittas autóvezetőt a megye rendőrei.

Az országban a sérüléses balesetek 9,7%-át okozták az ittas sofőrök 2020-ban, Tolna megyében ez az arány az országos átlagnál kicsit magasabb, 10,7 % volt – ismertette keddi közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint fogalmaznak, a megye rendőrei a balesetek megelőzése és az ittas sofőrök kiszűrése érdekében rendszeresen ellenőrzik a Tolnában közlekedő járművezetőket.

Tájékoztatnak, hogy az elmúlt 24 órában három olyan sofőrt is ellenőriztek, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak. Egy 60 éves férfi február 7-én az esti órákban Szekszárdon közlekedett ittasan, míg február 8-án egy 21 éves bikácsi fiatal Nagydorogon, és ugyanazon a napon egy 67 éves helyi férfi vezetett Dunaföldváron alkohol befolyása alatt.

A rendőrök mindhármukat további mintavételre előállították, és velük szemben büntetőfeljelentést tettek ittas járművezetés elkövetése miatt.

Kérik, hogy az akár tragédiákkal is végződő balesetek elkerülése érdekében soha ne üljenek a volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ